Aanbod

Coaching – psychotherapie – asinotherapie

Wil je:

  • jezelf (her)ontdekken
  • relaxatie– en mindfulness technieken toepassen
  • je batterijen terug opladen en/of een nieuw pad uitstippelen?


Neem dan contact op voor een intake. We bekijken samen of het aanbod op De Kampenhoeve een antwoord kan bieden op jouw vraag of nood en maken eventueel een afspraak voor een eerste sessie. Wij garanderen een daling van het stresshormoon, bloeddruk en hartslag.

We werken steeds een aanbod op maat uit. Dit wil ook zeggen dat er geen vast aantal sessies zijn. Jij bepaalt wat je nuttig vindt en wat je nodig hebt. We merken dat mensen doorgaans met een vijftal sessies alweer verder kunnen.
Je kan na de intake sessie natuurlijk thuis rustig nadenken of dit aanbod bij je past.

Zijn ezels en paarden nieuw voor je of een beetje buiten je comfortzone? Geen probleem. Er zijn voldoende mogelijkheden in en rond de Kampenhoeve om aan de slag te gaan. En je zal zien dat de ezeltjes snel je hart zullen veroveren.

Praktisch:

Een sessie duurt meestal 60 minuten en kost €60/u. In overleg kan er een langere sessie gepland worden. Een aantal ziekenfondsen voorziet in een gedeeltelijke terugbetaling.

We gaan buiten aan de slag. Voorzie aangepaste kledij en schoenen.

Bosbaden – mindfull wandelen

Neem eens een bosbad !

een bosbad is ontspannend. Het helpt je los te komen van je laptop en smartphone en de bijbehorende stress van notificaties en pushberichten.


… een bosbad zorgt voor een betere concentratie. Als je wandelt met aandacht voor je omgeving train je je concentratie. Daarnaast blijkt dat we ons 20% meer kunnen herinneren na een wandeling door het bos dan door een drukke stad.

… van een bosbad word je creatief. Breek je je hoofd over een onoplosbaar probleem of kamp je met een writer’s block, dan kan het bos die blokkade verbreken.

Zo getuigt Anna in het Shinrin-yoku boek van dr. Qing Li: ‘Ik ben al talloze keren naar het platteland gegaan nadat ik wekenlang over mijn werk gebogen had gezeten, niet in staat een probleem op te lossen … en loste het vervolgens alsnog op. Soms is het net alsof het antwoord waar ik naar op zoek ben daar voor me tussen de bomen ligt te wachten.’

… een bosbad geeft een boost aan je immuunsysteem. Bomen scheiden essentiële oliën met antibacteriële eigenschappen af. De effecten daarvan zouden zelfs een maand na je bosbad zichtbaar blijven. Uit onderzoek blijkt bovendien dat bosbaden de antikankerstoffen in je lichaam doen stijgen, je bloeddruk verlagen, de stofwisseling verbeteren… Geen wonder dat je in Japan verenigingen voor bosgeneeskunde en bostherapiecentra hebt. Geen tijd voor een bosbad? In de buurt van bomen wonen is goed tegen kanker en ook aromatherapie met fytocidenvan het bos geeft mooie resultaten. Zo gebruiken psychiatrische klinieken in Japan essentiële oliën om de stemming van depressieve patiënten te verbeteren.

… een bosbad spreekt al je zintuigen aan. Een bosbad ervaar je op blote voeten of op leren schoenen, zo verbind je je met de aarde. Je raakt overweldigd door de lage zon of de ochtendnevel en hebt aandacht voor de repetitieve fractalen die je ziet in de schubben van een dennenappel of de blaadjes van een bloem. In Japan noemt men deze intense ervaring van schoonheid, yugen, naar het moment waarop het mysterie van het heelal zich even laat zien.

… bosbaden beschermt de bossen. Als bossen goed zijn voor onze (mentale) gezondheid, gaan we ze met meer respect behandelen. Niemand wil immers dat bossen gekapt of vervuild worden als onze gezondheid ervan afhangt.

… een bosbad staat los van resultaten en prestaties. Een bosbad heeft geen eindbestemming of valt niet te tracken met je fitnessapp. Het kan misschien wat doelloos lijken, maar ontspannen we zonder die druk niet het best?

Het effect van natuur op de mens is niet bij iedereen hetzelfde, maar de meerderheid ervaart het als positief. Acht op tien mensen zeggen fitter, positiever, gelukkiger en meer ontspannen te worden na een tijdje in de natuur doorgebracht te hebben. Dat blijkt ook uit een onderzoek van UAntwerpen in samenwerking met Natuurpunt, CM en Instituut voor Natuur en Bosonderzoek.

Er zijn vijf redenen waarom mensen het groen opzoeken:

Bewegen
Rust en stilte
Gezonde lucht
Genieten van uitzichten
Spirituele ervaring

(Tekst: naar Katrien Elen)

Lijkt je dit wel wat, maar weet je niet goed hoe hieraan beginnen?

Schrijf je dan in voor een bosbad onder begeleiding. Aan de hand van tips en kleine oefeningen leer je optimaal genieten van alle heilzame effecten die het bos ons te bieden heeft.

Praktisch:

Een bosbad duurt ongeveer 1u30 en kost 35 euro.

Kom je graag in (kleine) groep? Vanaf 4 personen kost het je 30 euro/pp.

We wandelen in de omgeving van de Kampenhoeve. Wil je graag zelf een locatie voorstellen? Neem dan contact op en dan bekijken we wat er mogelijk is.