Breathe, feel, sparkle?

Tegenwoordig is het hip om het “druk“ te hebben. Het betekent dat je zowel een goede partner als een creatieve ouder bent. Maar ook een succesvol ondernemer of gedreven collega.

Daarnaast probeer je nog een sociaal leven te onderhouden en liefst nog wat te werken aan jezelf in een sportclub, terwijl je ook je online leven boeiend wil houden.

Maar is dat allemaal wel nodig? Worden we hier gelukkiger van? strookt dit met wie we echt willen zijn? Met wat we belangrijk vinden?

Stressklachten, burnout, parentale burnout, depressie, vermoeidheid,…zijn de ziektes van deze tijd.We ervaren in vele levensdomeinen de druk om aan een bepaald ideaal te voldoen. Liefst houden we alle balletjes tegelijk in de lucht, want falen is geen optie. We zijn onze eigen grootste criticus.

Ook kinderen en jongeren worden overrompeld door een uitgebreide waaier aan activiteiten, verwachtingen, (digitale) prikkels,… Er is vaak te weinig tijd om zich te vervelen, om niks te moeten doen, zorgeloos te kunnen spelen of ontdekken. Stressklachten bij kinderen en jongeren uiten zich vaak in lichamelijke klachten en zijn merkbaar in gedrag.

Vergeten we hierdoor niet om af en toe stil te staan? Om even de pauzeknop in te drukken en stil te staan bij wat er echt toe doet?

Breathe

Met Breathe-Feel-Sparkle wil ik mensen helpen om zich even een time-out te gunnen. Weg van alle drukte, alle verwachtingen. Even stil staan en alleen maar moeten “ademen”.

Het klinkt heel eenvoudig. Tegelijkertijd is dit een grote uitdaging, focussen op je ademhaling en verder niets.

Door het kalmerende effect van de buitenlucht, de natuur en de dieren, en door te focussen op je ademhaling, komt er terug ruimte in je hoofd. Je kan je aandacht nu richten op je lichaam.

Feel

Je leert stress-signalen tijdig te voelen en te herkennen. We zoeken samen naar manieren hoe je hiermee kan omgaan. Aan de hand van relaxatietechnieken, focus op ademhaling, … ervaar je (opnieuw) hoe ontspanning voelt.

Je leert te luisteren naar je lichaam en naar wat het nodig heeft.

Sparkle

Als je opnieuw rust in je hoofd en lichaam hebt gevonden, komt er terug energie vrij om te focussen op wat jij echt belangrijk vindt.

Waar word jij gelukkig van? Wat zijn de dingen die je moeiteloos doet en waar je energie van krijgt?

We zijn niet op zoek naar de “beste versie” van jezelf. Maar eerder naar: wat is voor jou “goed genoeg”? Waar wil je je energie insteken en voor gaan? Wat geeft jou die sparkle in je ogen?

Is je interesse gewekt?

Neem gerust contact op om te bekijken welk aanbod bij jou past of om een afspraak te maken.

Tot snel in De Kampenhoeve!