Wie ben ik?

Met Bartok

Ik ben Kim Geelen. Geboren (1979) en getogen in Limburg.

Na mijn studies Psychologie (2003) bleef ik plakken in Leuven en ging ik samenwonen.

Intussen ben ik mama van twee kinderen en wonen we aan de rand van de Leuvense ring.

Ik volgde mijn therapie-opleiding aan het Korzybski-instituut in Brugge: een oplossingsgerichte-cognitieve-systeemgerichte benadering. Ik verdiepte me hier vooral in het thema trauma. Sinds 2015 ben ik zelfstandig therapeut in bijberoep.

Na een tiental jaar binnen de bijzondere jeugdzorg te hebben gewerkt met (minderjarige) ‘daders’ en slachtoffers van misdrijven, stapte ik over naar het CAW, naar de dienst Slachtofferhulp. Hier focuste ik vooral op kinderen en jongeren die slachtoffer werden van misdrijven en (familiaal) geweld.

Omdat ik aan den lijve heb ervaren hoe stress, perfectionisme, hoogsensitiviteit,… je helemaal onderuit kunnen halen als je het niet tijdig opmerkt, wil ik een aanbod uitwerken om mensen te helpen focussen op eigen grenzen en te leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Zelf vond en vind ik nog steeds rust in de natuur, in het werken in de tuin, in het aanleggen van een collectie kamerplanten, in creatief bezig zijn,… en in het heilzame contact met dieren.

En toen kwam de Kampenhoeve op mijn pad. En de ezels

Mijn persoonlijke mantra, werd mijn nieuwe bedrijfsnaam: Breathe – feel – sparkle !

Wat eerst een onbereikbare droom leek, wordt dag na dag meer werkelijkheid: een plek bieden waar mensen tot rust kunnen komen. Niet binnen vier muren, maar buiten, in de natuur, met en tussen de dieren. Volgens mij de ideale combinatie tussen coaching/therapie en het effect van de natuur.

Ik ruilde mijn job bij slachtofferhulp in voor een halftijdse functie als psycholoog in een woonzorgcentrum. Van kinderen naar senioren? Waarom niet!

Laat dit tevens een pleidooi zijn om geen leeftijd te zetten op creativiteit en om te blijven dromen.

Of om met de wijze woorden van Walt Disney te eindigen: